Koffiebonen
Brasil Yellow Bourbon
Brasil Yellow Bourbon
De Yellow Bourbon is een speciaal ras, omdat de koffiebes niet rood, maar geel is. De bonen zijn semi-washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgt de boon een wat zoetere en mokka-achtige smaak. Deze koffie wordt vers gebrand.
Espresso Magnifque Decaf
Espresso Magnifque Decaf
100 % arabica Decaf koffiebonen! Heeft een volle body met een aangename afdronk. Met tonen van chocolade en mocca is deze koffieboon te gebruiken voor alle koffievarianten. Wel de smaak niet de cafeïne...
Colombia Supremo
Colombia Supremo
Deze arabica bonen worden met de hand geplukt in de hooglanden van het Andes gebergte. Alleen de mooiste en rijpste bonen worden geplukt voor deze single origin. De smaak is vol, rond en lichtzoet met een frisse afdronk vol chocolade.
Brasil Santos
Brasil Santos
Deze koffieboon wordt over de hele wereld gedronken. Heeft een wat zoetige smaak. De zuurgraad is laag. De koffie kan het best medium geroosterd worden dan blijft de smaak mild. De koffiebonen worden geplukt en in de schil gedroogd, daardoor is de boon wat zoet van smaak.
Grand Cru
Grand Cru
Deze zeer geslaagde espresso grand cru melange bestaat voor 95 % arabica koffiebonen en 5 % robusta koffiebonen. De robusta koffiebonen geven de koffie een iets zoetige twist met een kleine punch. De grand cru cafe is één van de meest toegankelijke en veelzijdige. Zo is deze uitermate geschikt voor een mooie cappuccino, koffie verkeerd, maar ook zeker als espresso om heerlijk van te genieten.
Een uitgelezen, 100% arabica melange, met een volle mocca smaak. Voor deze melange zijn enkel de beste koffiebonen gebruikt zoals : de Brasil yellow bourbon, Colombia Supremo, Guatemala Antigua en Costa Rica Tarazzu.
Style Italien
Style Italien
Een full body arabica/robusta melange, speciaal ontwikkeld voor de liefhebbers van de sterkere "Italiaanse" koffie. Een tikkeltje donkerder gebrand met 20 % Robusta.
Ingredienten: Een full arabica robusta espressomelange
Noir Desir
Noir Desir
Deze melange doet denken aan donkere chocolade met een vleugje zuurheid van gekonfijt fruit.Geschikt voor cappuccino en latte macchiato. Brandtemperatuur 226 graden.
Ingredienten: Deze melange van 75% arabica en 25% robusta doet denken aan donkere chocolade met een vleugje zuurheid van gekonfijt fruit. Perfect geschikt voor cappuccino en latte macchiato.
India Monsooned Malabar Arabica
India Monsooned Malabar Arabica
Deze Arabica koffie dankt zijn unieke volle smaak smaak en lage zuurgraad aan het monsooned proces waarbij de koffiebonen in de moessonwind een speciaal proces ondergaan. Dit proces wordt tegenwoordig nagebootst door de koffie met open luiken in grote pakhuizen te laten "drogen" in de vochtige winden aan de westkust. Om schimmelvorming te voorkomen wordt de koffie dagelijks omgekeerd en wordt na het seizoen dat loopt van juni tot september met de hand geselecteerd op kwaliteit. De Malabarkust in het zuidwesten van India ligt tussen de Arabische zee en de bergketen West-Ghats. De moerasachtige regio behoort tot het natste deel van India en is naast diverse specerijen uitermate geschikt voor de productie van koffie. De India Monsooned Malabar is een zoete romige koffie, krachtig, en tonen van kruidige chocolade en noten. Beetje wild. Een unieke boon.
Kenya Bourbon
Kenya Bourbon
Een heerlijke zachte melange van 100% arabica bonen. Een mooie balans tussen Yellow Bourbon bonen uit Brazilië en de mooie Kenia AA bonen. De smaak is zacht, rond en lichtsprankelend.
De Kenya AA staat ook wel bekend als de “Grande Champagne” onder de koffies. De AA laat duidelijk zien dat hier alleen Kenia’s beste bonen gebruikt worden die groeien op hoogtes van 2200 meter of hoger.
Koffiesmaak zacht
Kenya AA Plus
Kenya AA Plus
De Kenya AA staat ook wel bekend als de “Grande Champagne” onder de koffies. De AA laat duidelijk zien dat hier alleen Kenia’s beste bonen gebruikt worden die groeien op hoogtes van 2200 meter of hoger. Deze “Champagne” koffie heeft een zeer intense smaak, het best te omschrijven als rijk en donker met een zonder meer unieke nasmaak.
Casa del Pueblo Bio
Casa del Pueblo Bio
Deze mooie arabica melange bestaat uit de volgende biologische koffiebonen Gayo, Honduras en Mexico. Heeft een milde smaak.
Primero Melange
Primero Melange
Primero Melange is zeer geschikt voor degene die van een volle stevige koffie houdt. Heerlijk als 'gewone koffie', maar ook lekker als espresso. De melange bestaat naast de mooiste arabica koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika ook uit een tikkeltje Aziatische robusta bonen.
Koffiesmaak mocca, vol
Peru Premium Bio
Peru Premium Bio
De Peru premium biologische koffiebonen zijn hoge kwaliteit. De bonen komen van ongeveer 25 kleine koffieboerderijen die allemaal op een biologische manier de koffieplanten bemesten en bewerken. Voor deze boeren is de koffieteelt hun enige bron van inkomsten. De koffieplantages liggen op 1600-1865 meter hoogte in de regio Cajamarca. De smaak is fris fruitig met een nasmaak van donkere chocolade en caramel.
Oost-Timor Lacau
Oost-Timor Lacau
Oost-Timor is relatief onbekend als koffieland, maar de geschiedenis van Oost-Timorese koffie gaat terug tot de 18e eeuw, toen de Portugezen koffiebonen naar dit kleine eiland brachten. Het verwerkingsproces gaat als volgt: De boeren oogsten ‘s ochtends koffiebessen, deze oogst gaat door tot 14:00 uur. Nadat zij de oogst van de dag naar huis hebben gebracht, worden de bessen op dezelfde dag verwerkt. Na gisting en wasproces worden de koffiebonen onder de zon gedroogd. Wat resulteert in koffie van hoge kwaliteit. Deze zeer zachte koffie heeft een lange afdronk en tonen van caramel.
Espresso Classic
Espresso Classic
Espresso Classic is een mooie melange bestaande uit koffiebonen uit de hooglanden van Brazilie, Colombia, Vietnam en Uganda. Deze medium gebrande koffie heeft een volle smaak.
Peru Arabica
Peru Arabica
Deze arabica koffiebonen komen uit centraal Peru en groeien op een hoogte tussen de 1200 - 1350 meter boven de zeespiegel. Doordat de koffieplant in de schaduw groeit, rijpt de boon langzamer en krijgt deze een bijzondere smaak. Heeft een zacht bloemig aroma en smaaknoten van karamel, kaneel en cederhout.
Uganda Bugishu arabica AA
Uganda Bugishu arabica AA
Gumutindo is de naam van de coöperatie waar deze koffie vandaan komt en betekent "uitstekende kwaliteit " in de lokale taal, een toepasselijke naam voor een voortreffelijke koffie. Heeft een zachte body en een smaak van citrus en passievrucht. De AA kwalificatie geeft aan dat de koffieboon tussen de 17 en 18 mm groot is.