Koffiebonen

AOC

€ 5,95

AOC

€ 5,95

Voor deze melange zijn de mooiste arabica koffiebonen uit landen als Costa Rica, Colombia en Kenia gebruikt. Met als resultaat een toegankelijke koffie die mild en toch vol van smaak is.
Ingredienten: Een magistrale melange 100 % arabica espressobonen.

De Yellow Bourbon is een speciaal ras, omdat de koffiebes niet rood, maar geel is. De bonen zijn semi-washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgt de boon een wat zoetere en mokka-achtige smaak. Deze koffie wordt vers gebrand.

100 % arabica Decaf koffiebonen! Heeft een volle body met een aangename afdronk. Met tonen van chocolade en mocca is deze koffieboon te gebruiken voor alle koffievarianten. Wel de smaak niet de cafeïne...

Colombia Supremo

€ 23,25

Colombia Supremo

€ 23,25

Deze arabica bonen worden met de hand geplukt in de hooglanden van het Andes gebergte. Alleen de mooiste en rijpste bonen worden geplukt voor deze single origin. De smaak is vol, rond en lichtzoet met een frisse afdronk vol chocolade.

Brasil Santos

€ 11,95

Brasil Santos

€ 11,95

Deze koffieboon wordt over de hele wereld gedronken. Heeft een wat zoetige smaak. De zuurgraad is laag. De koffie kan het best medium geroosterd worden dan blijft de smaak mild. De koffiebonen worden geplukt en in de schil gedroogd, daardoor is de boon wat zoet van smaak.

Grand Cru

€ 5,95

Grand Cru

€ 5,95

Deze zeer geslaagde espresso grand cru melange bestaat voor 95 % arabica koffiebonen en 5 % robusta koffiebonen. De robusta koffiebonen geven de koffie een iets zoetige twist met een kleine punch. De grand cru cafe is één van de meest toegankelijke en veelzijdige. Zo is deze uitermate geschikt voor een mooie cappuccino, koffie verkeerd, maar ook zeker als espresso om heerlijk van te genieten.

Mocca Bourbon

€ 5,95

Mocca Bourbon

€ 5,95

Een uitgelezen, 100% arabica melange, met een volle mocca smaak. Voor deze melange zijn enkel de beste koffiebonen gebruikt zoals : de Brasil yellow bourbon, Colombia Supremo, Guatemala Antigua en Costa Rica Tarazzu.

Style Italien

€ 5,95

Style Italien

€ 5,95

Een full body arabica/robusta melange, speciaal ontwikkeld voor de liefhebbers van de sterkere "Italiaanse" koffie. Een tikkeltje donkerder gebrand met 20 % Robusta.
Ingredienten: Een full arabica robusta espressomelange

Noir Desir

€ 5,95

Noir Desir

€ 5,95

Deze melange doet denken aan donkere chocolade met een vleugje zuurheid van gekonfijt fruit.Geschikt voor cappuccino en latte macchiato. Brandtemperatuur 226 graden.
Ingredienten: Deze melange van 75% arabica en 25% robusta doet denken aan donkere chocolade met een vleugje zuurheid van gekonfijt fruit. Perfect geschikt voor cappuccino en latte macchiato.

Deze Arabica koffie dankt zijn unieke volle smaak smaak en lage zuurgraad aan het monsooned proces waarbij de koffiebonen in de moessonwind een speciaal proces ondergaan. Dit proces wordt tegenwoordig nagebootst door de koffie met open luiken in grote pakhuizen te laten "drogen" in de vochtige winden aan de westkust. Om schimmelvorming te voorkomen wordt de koffie dagelijks omgekeerd en wordt na het seizoen dat loopt van juni tot september met de hand geselecteerd op kwaliteit. De Malabarkust in het zuidwesten van India ligt tussen de Arabische zee en de bergketen West-Ghats. De moerasachtige regio behoort tot het natste deel van India en is naast diverse specerijen uitermate geschikt voor de productie van koffie. De India Monsooned Malabar is een zoete romige koffie, krachtig, en tonen van kruidige chocolade en noten. Beetje wild. Een unieke boon.

  Kenya Bourbon

  € 21,75

  Kenya Bourbon

  € 21,75

  Een heerlijke zachte melange van 100% arabica bonen. Een mooie balans tussen Yellow Bourbon bonen uit Brazilië en de mooie Kenia AA bonen. De smaak is zacht, rond en lichtsprankelend.
  De Kenya AA staat ook wel bekend als de “Grande Champagne” onder de koffies. De AA laat duidelijk zien dat hier alleen Kenia’s beste bonen gebruikt worden die groeien op hoogtes van 2200 meter of hoger.
  Koffiesmaak zacht

  Casa del Pueblo Bio

  € 22,95

  Casa del Pueblo Bio

  € 22,95

  Deze mooie arabica melange bestaat uit de volgende biologische koffiebonen Gayo, Honduras en Mexico. Heeft een milde smaak.

   Primero Melange

   € 19,75

   Primero Melange

   € 19,75

   Primero Melange is zeer geschikt voor degene die van een volle stevige koffie houdt. Heerlijk als 'gewone koffie', maar ook lekker als espresso. De melange bestaat naast de mooiste arabica koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika ook uit een tikkeltje Aziatische robusta bonen.
   Koffiesmaak mocca, vol

   Peru Premium Bio

   € 12,30

   Peru Premium Bio

   € 12,30

   De Peru premium biologische koffiebonen zijn hoge kwaliteit. De bonen komen van ongeveer 25 kleine koffieboerderijen die allemaal op een biologische manier de koffieplanten bemesten en bewerken. Voor deze boeren is de koffieteelt hun enige bron van inkomsten. De koffieplantages liggen op 1600-1865 meter hoogte in de regio Cajamarca. De smaak is fris fruitig met een nasmaak van donkere chocolade en caramel.

   Gayo Bio

   € 27,95

   Gayo Bio

   € 27,95

   biologische koffie komt rechtstreeks van de boeren-coöperatie in de Gayo mountains van Sumatra. Een mooie arabicaboon die een uitgebalanceerde smaak heeft.
   Koffiesmaak zacht

   Oost-Timor Lacau

   € 12,30

   Oost-Timor Lacau

   € 12,30

   Oost-Timor is relatief onbekend als koffieland, maar de geschiedenis van Oost-Timorese koffie gaat terug tot de 18e eeuw, toen de Portugezen koffiebonen naar dit kleine eiland brachten. Het verwerkingsproces gaat als volgt: De boeren oogsten ‘s ochtends koffiebessen, deze oogst gaat door tot 14:00 uur. Nadat zij de oogst van de dag naar huis hebben gebracht, worden de bessen op dezelfde dag verwerkt. Na gisting en wasproces worden de koffiebonen onder de zon gedroogd. Wat resulteert in koffie van hoge kwaliteit. Deze zeer zachte koffie heeft een lange afdronk en tonen van caramel. 

   Espresso Classic

   € 16,95

   Espresso Classic

   € 16,95

   Espresso Classic is een mooie melange bestaande uit koffiebonen uit de hooglanden van Brazilie, Colombia, Vietnam en Uganda. Deze medium gebrande koffie heeft een volle smaak.

   Peru Arabica

   € 12,65

   Peru Arabica

   € 12,65

   Deze arabica koffiebonen komen uit centraal Peru en groeien op een hoogte tussen de 1200 - 1350 meter boven de zeespiegel. Doordat de koffieplant in de schaduw groeit, rijpt de boon langzamer en krijgt deze een bijzondere smaak. Heeft een zacht bloemig aroma en smaaknoten van karamel, kaneel en cederhout.

   Espresso Lumino

   € 21,95

   Espresso Lumino

   € 21,95

   Een volle en zachte 100 % arabica blend van de beste koffiebonen uit Brazilië, Colombia en Ethiopië.

   De Colombia Narino Galeras Volcanic koffie is een specialty coffee. Wat deze koffie zo speciaal maakt, is de hoogte en de temperaturen waar de koffieplant aan wordt blootgesteld. Het resultaat is een product met een bepaalde zuurgraad en suikergehalte en geeft de Nariono Galeras zijn unieke smaak.
   Intensiteit: Intens
   Smaak: Vol, Fruitig, Chocola, Zoet

   Ethiopië Djimmah

   € 9,00

   Ethiopië Djimmah

   € 9,00

   Het stroomgebied van de Ethiopische Mocha Djimmah is het grootste van Ethiopië. Deze koffies staan bekend om hun body en zuurgraad. Djimmah groeit op een hoogte van 1341 – 1829 m. Dit is een ideaal klimaat en de planten worden goed beschermd door de grotere bosbomen die schaduw bieden tegen de middagzon en het vocht in de bodem vasthouden. Djimmah Coffee wordt verbouwd in de Illubabor- en Kaffa-regio's van Ethiopië op hoogtes van 4.400 tot 6.000 voet boven de zeespiegel in het grootste stroomgebied in Ethiopië, een gebied dat elk jaar ongeveer 60.000 ton koffie produceert en exporteert. Djimmah wordt ook wel Jimma-koffie genoemd.